25. oktober 2024 - kl. 22.10

Jesper Thörnberg: - Den store forskel er forsvarsspillet

• 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Frederikshavn White Hawks besejrede i aften Rødovre Mighty Bulls med 4-0 på udebane. Det var høgenes tredje sejr i træk, og det var første gang i denne sæson, at modstanderne ikke fik lov til at score.

Frederikshavn kom bedst fra start og fik et tidligt powerplay efter to minutters spil. Jayden Martin havde den støste chance, men han hamrede pucken på stolpen på sin gamle hjemmebane.

Et kikset forsøg fra hjemmeholdet på at sende pucken ud af egen zone førte til kampens scoring i tiden 10:37.

Thomas Spelling opfangede pucken og sendte den på kassen, hvor Jesper Thörnberg stod helt fri foran Rødovre-keeper William Rørth. Thörnberg styrede pucken under målmanden.

Hjemmeholdet kom i powerplay med seks minutter igen efter en dum udvisning til Alexander Lunsjo. Her kom Jesper Thörnberg og Christopher Frederiksen afsted på en 2-imod-1, hvor sidstnævnte brændte. Det gav straks Rødovre chancen 3-imod-1, hvor Tadeas Galansky dygtigt agerede redningsmand.

Rødovre var farligst til sidst i første periode, blandt andet med et skud på stolpen, men høgene forsvarede føringen. Skudststikken førte de også med 9-8.

I anden periode var høgene igen bedst, mens det ikke rigtigt fungerede for Rødovre.

Efter seks minutter satte Jesper Thörnberg sin anden scoring i kassen på en firsttimer - flot spillet op af Christopher Frederiksen bag mål.

White Hawks fik fire minutters overtal, og selvom der blev sendt skud afsted på hjemmeholdets mål, blev det aldrig rigtig farligt.

I tiden 34:04 bragte Alexander Lunsjo White Hawks foran 3-0. Igen var det en firstimer- denne gang sat op af Todd Winder og Jesper Thörnberg, som for alvor ser ud til at være kommet i gang.

Høgene overlevede et undertal mod slutningen af anden periode, inden de gik til pause foran med 3-0 - skudstatistikken førte de også med 20-14.

I tredje periode kørte White Hawks sejren hjem. Hjemmeholdet tog keeperen ud allerede med fem minutter igen, og det udnyttede Mikkel Bertelsen til at lukke og slukke til 4-0 i det tomme mål med to minutter igen.

- Jeg synes, vi spillede en rigtig god udekamp, hvor vores forsvarsspil var godt, sagde den dobbelte målscorer, Jesper Thörnberg, efter kampen til Metalligaen.tv.

Svenskeren bliver også spurgt ind til, at han nu for alvor er i gang med to mål på straffeslag i tirsdags og to mål i aften.

- Det er klart, at det er skønt at score nogle mål, når du har været længe borte, udtaler Jesper Thörnberg, der også mærker en større tro på tingene på holdet.

- Men den store forskel er forsvarsspillet, fastslår Jesper Thörnberg.

Med sejren er White Hawks fem point foran Rødovre på sidstepladsen. Høgenes næste kamp er på fredag 1. november hjemme mod Aalborg Pirates.