Gå til hoved-indhold
30. september 2024 - kl. 00.09

Eventyrlig sæson for Milan Rytter - sæbynitten klar til nye eventyr

• 1 af 2
    Milan Rytter: - Jeg har hele tiden vidst, at det her var muligt. Og den her weekend har alting bare virket, som det skulle. Foto: Grippo
  • 2 af 2
    Milan Rytter lagde solidt fra land og endte med at vinde første løb med hele 18 sekunders forspring til nærmeste konkurrent. Foto: Grippo
Af: Michael Frederiksen

17-årige Milan Rytter fra Sæby kan kalde sig DS3 Cup-mester 2024 efter weekendens afsluttende løb på FDM Jyllandsringen, hvor den unge sæbynit dominerede DS3-klassen.

Et sandt eventyr tvinger altid helten igennem en gruelig masse forhindringer, før det hele ender godt. Og i den forstand har Milan Rytters sæson i DS3 Cup været eventyrlig. Sæsonen har budt på en håndfuld tekniske problemer, som blev afløst af et par stærke resultater, for så igen at kaste et par uheld ind over den 17-årige mekanikerlærling.

Efter næstsidste afdeling på Ring Djursland fandt Touringcar Academy-teamet synderen til den manglende trækkraft i DS3-raceren. En ny turbo blev monteret, og det gjorde underværker. Godt nok måtte Milan Rytter nøjes med næstbedste startplacering til løbet, men det gav et godt udgangspunkt.

Det er meget normalt, at der er ekstra mange nerver på, når mesterskabet skal afgøres. Men selvom sommerfuglene dansede i maveregionen, var der fuldt fokus, da de røde lamper slukkede og weekendens første løb blev givet frit. Milan Rytter lagde solidt fra land og endte med at vinde løbet med hele 18 sekunders forspring til nærmeste konkurrent.

I finaleheatet blev sejren “belønnet” med en startplacering som nummer seks, og også her kørte den nordjyske racerkører sig fremad i et hektisk tempo. Med endnu en overbevisende sejr kan Milan Rytter nu kalde sig for DS3 Cup-mester 2024:

- Det er en virkelig fed følelse. Vi har haft en bøvlet sæson, og sidste år var fra samme skuffe, så det er helt fantastisk, at det lykkedes til sidst. Teamet har skruet bilen rigtig godt sammen, og det lykkedes mig at bruge nervøsiteten til at give den endnu mere gas. Det er en fed afslutning på sæsonen, siger Milan Rytter og fortsætter:

- Jeg har hele tiden vidst, at det her var muligt. Og den her weekend har alting bare virket, som det skulle. En kæmpe tak til teamet for godt arbejde - den her er også til jer!

Med sæsonen afsluttet på bedst mulige vis kan Milan Rytter nu smække benene op og begynde at tænke på, hvor det næste eventyr skal tage ham hen. Den beslutning er nemlig ikke taget endnu, men med mesterskabet i rygsækken skal karrierens næste skridt tages.