11. oktober 2024 - kl. 23.10

Frederikshavn White Hawks savner en canadisk type som Cam Paddock

• 1 af 1
    Mikkel Skov havde denne kæmpe chance for at bringe White Hawks foran 1-0 i første periode.
Af: Andreas O. Hansen

Det kører ikke for Frederikshavn White Hawks, som fredag aften tabte 0-3 på egen is til de danske mestre fra SønderjyskE. Hjemmeholdet manglede fire spillere, og det kan bredden ikke klare, og topspillerne leverer heller ikke det forventede niveau. Cheftræner Fredrik Johansson har virkelig noget at tænke over.

Høgene stillede op uden Santeri Suistio, der var hjemme til begravelse i Finland. Jesper Thörnberg er rejst hjem til Sverige for at få behandlet sin knæskade. Derudover er Jared Freadrich og Sebastian Holm ude med skader.

Det begyndte ganske lige i første periode, men gæsterne overtog styringen, vandt de fysiske kampe og havde flere lange spilsekvenser i WH's zone. Hjemmeholdet var farligst på et par hurtige kontraer.

Første powerplay tilfaldt White Hawks, men de 1.338 tilskuere måtte skuffende konstatere, at chancerne udeblev.

Mikkel Skov, der inden sæsonen skiftede fra SønderjyskE til White Hawks, havde en friløber, hvor han kunne have bragt høgene foran, men han afsluttede lidt for hurtigt, så det var nemt for Mattias Pettersson at redde.

I stedet for kom gæsterne foran 1-0 i tiden 12:06. Aftenens 100-kampsjubilar, Christopher Mulberg, lavede en brøler, og den tidligere WH-spiller Nikolaj Krag-Christensen passerede en ellers igen i aften velspillende Tadeas Gaansky i WH-målet.

Det sker for ofte i denne sæson, at frederikshavnerne laver store fejl, som koster mål.

1-0 til de danske mestre efter 20 minutter, hvor skudstatistikken viste 5-13.

I anden periode blev SønderjyskE's overtag mere markant. Der var ikke mange muligheder til hjemmeholdet.

White Hawks holdt dog stand længe grundet manglende skarphed fra gæsterne, men det blev dog 2-0 til SønderjyskE i tiden 36:52. Igen var det en tidligere WH-spiller, som scorede. William Boysen passerede Tadeas Galansky efter en indføjet detalje fra faceoff-cirklen.

2-0 på en skudstatistik, som SønderjyskE førte 23-8. Det fortæller alt om gæsternes dominans.

I tredje periode var der heller ikke meget at skrive hjem om set med frederikshavnske øjne. SønderjyskE kørte sikkert sejren hjem. Jacob Panetta øgede til 3-0 i kampens sidste minut, hvor Tadeas Galansky var erstattet af en markspiller.

Otte point i 11 kampe, hvor det kun er lykkedes at score 19 mål. Det er skidt.

White Hawks har ikke spilleren, der kan skabe pladsen offensivt eller tage sagen i egen hånd og sætte den scoring ind, som kan vende hele kampbilledet.

Der er også et stykke vej til, at høgenes nye svensker, Alexander Lunsjö, kan bane vejen for White Hawks' små tekniske spillere. Han havde det i hvert fald svært fredag aften i Nordjyske Bank Arena.

Er der igen sammensat en trup af for mange ens spiltyper? Nej, hvor man savner en canadisk type som Cam Paddock, der turde gå forrest og slå hårdt uden frisuren kom til at sidde skævt.

Rødovre vandt fredag med 4-1 over Rungsted Seier Capital. Dermed er både White Hawks og Rødovre noteret for otte point. Det er ét mindre end Esbjerg Energy på syvendepladsen, mens der er hele syv point op til Rungsted på sjettepladsen.

Mandag aften spiller White Hawks hjemme mod Odense Bulldogs.