White Hawks' nye svensker kom på måltavlen i sin debut i Herning

• 1 af 1
    Alexander Lunsjö (i midten) reducerede til 3-5 i tredje periode.
Af: Michael Frederiksen

Frederikshavn White Hawks lavede for blot anden gang i denne sæson tre mål i ordinær tid i onsdagens udekamp mod Herning Blue Fox, men høgene tabte 3-6 for øjnene af 2109 tilskuere i KVIK Hockey Arena.

Det begyndte ellers fint for White Hawks i den vanskelige udekamp. I store dele af første periode var det faktisk gæsterne, som havde momentum, og Todd Winder bragte frederikshavnerne foran i tiden 05:17. Todd Winder overrumplede optimistisk en Herning-back og passerede Mathias Seldrup i Herning-målet

White Hawks, der måtte undvære Jared Freadrich, Sebastian Holm og Jesper Thörnberg, gjorde mange ting rigtigt i denne fase af kampen, og der var grund til optimisme, men to hurtige Herning-mål blev kostbare.

Emil Kristensen udlignede i tiden 17:24, og den scoring må Kevin Frydkjær tage på sin kappe. Det var en afslutning, han burde havde reddet. Bare 49 sekunder senere kom Herning på 2-1 ved Brett Thompson.

En kold dukkert for gæsterne, der ellers kunne se tilbage på en fin periode.

I anden periode dalede kvaliteten set med WH-øjne. Brett Thompson øgede til 3-1 midtvejs, og da Mikkel Bertelsen og Santeri Suisto sad i straffeboksen blev det 4-1 i spil 5 mod 3. Morten Poulsen kunne enkelt score efter effektive Herning-kombinationer.

I tredje periode var White Hawks igen bedst. Gæsterne pressede Herning højt oppe, og det brød midtjyderne sig ikke om.

Gorm Topholt reducerede med en styring på Santeri Suistios afslutning. Scoringen faldt i powerplay i tiden 45:18. Der var stadig masser af tid tilbage, og høgene pressede på.

Desværre forærede kaptajn Fredric Andersson pucken til Herning i WH's zone bare to minutter efter. 5-2 til Herning ved Aleksi Ainali.

- Vi lavede alt for mange fejl i egen zone, sagde WH's Thomas Søndergaard efter kampen til Metalligaen.tv.

På positivsiden fremhævede han, at høgene ikke gav op. Uret viste 48:52, da den svenske WH-debutant, Alexander Lunsjö, udnyttede en fin tværpasning fra velspillende Christopher Frederiksen.

White Hawks havde flere chancer for at reducere yderligere, men i stedet for blev kampen afgjort med lidt over et minut igen, da Herning scorede i tomt mål.

White Hawks er noteret for otte point efter 10 kampe. Fredag kl. 19.30 kommer SønderjyskE på besøg i Nordjyske Bank Arena, og mandag 14. oktober gælder det Odense Bulldogs i Frederikshavn.