Gå til hoved-indhold
04. marts 2025 - kl. 18.03

I år bliver det muligt at gå tørskoet fra Frederikshavn til Skagen

  • 1 af 1
    Marianne Bredevang, tovholder for arbejdsgruppen "Havet som Have", fortalte om gruppens arbejde med at skabe en attraktiv kyststrækning fra Jerup til Vangen.
Af: Michael Frederiksen

Tirsdag eftermiddag var der generalforsamling i Frederikshavn Erhvervsforening. Her kunne de fremmødte høre om nye gangbroer, som binder kysten sammen. Det bliver muligt at gå tørskoet fra Vangen til Skagen.

Deltagerne blev først opdateret på den nyetablerede service- og oplevelsesøkonomuddannelse. Derefter fulgte et spændende og lærerigt oplæg om, hvilke strategiske overvejelser virksomhederne bør gøre sig i forhold til deres placering i værdikæden – set gennem grønne lovgivningsbriller.

Formand Karl-Erik Slynge aflagde foreningens årsberetning med afsæt i fem centrale indsatspor.

  • Havet som Have
  • Indkøb/udbud i Frederikshavn Kommune
  • Kvalificeret arbejdskraft
  • Frederikshavn som uddannelsesb
  • Fysisk planlægning af udviklingen i Frederikshavn

Marianne Bredevang, tovholder for arbejdsgruppen "Havet som Have", fortalte om gruppens arbejde med at skabe en attraktiv kyststrækning fra Jerup til Vangen.

I 2024 deltog gruppen i en inspirationstur til Aarhus, finansieret af Frederikshavn Erhvervsforening, hvor de fik værdifuld sparring om samarbejde mellem foreninger og organisationer – et samarbejde, der kan øge sandsynligheden for at få bevilliget fondsmidler.

- Samtidig blev det tydeligt, at forskellige strækninger kræver forskellige aktiviteter. Nogle steder skal emme af liv og underholdning, mens andre skal tilbyde ro og fordybelse, fortalte Marianne Bredevang.

I 2024 blev de første tilladelser givet til at etablere tre gangbroer over Kragskov Bæk og Jerup Å. Selvom de sidste tilladelser stadig er under behandling, er arbejdet med projektet allerede godt i gang, og broerne forventes at blive etableret i 2025. Når de er færdige, vil det være muligt at gå tørskoet langs kysten fra Frederikshavn til Skagen.

Det særlige ved vores område er kyststrækningen, mener Karl-Erik Slynge.

- Vores borgere nyder daglige gåture langs kysten, og turisterne imponeres over muligheden for at vandre hele vejen fra Frederikshavn til Skagen. Den eneste ulempe har været våde fødder. Da vi blev opmærksomme på dette, gik vi straks i gang med at undersøge mulighederne for at etablere tre broer. Vi glæder os nu over, at alle tilladelser stort set er på plads, og at selve etableringen snart kan begynde til glæde for alle, siger Karl Erik Slynge.

En af forudsætningerne for, at områdets virksomheder kan vækste, er, at de har kvalificeret arbejdskraft til rådighed. Med et faldende fødselstal - både nationalt og i Frederikshavn Kommune - bliver det nødvendigt at tiltrække arbejdskraft udefra.

- Med international arbejdskraft følger en integrationsopgave, der kan være en stor udfordring for den enkelte virksomhed. Derfor er vi stolte af at have etableret en udlændingeserviceordning, der skal sikre, at medarbejdere og deres familier bliver integreret i lokalsamfundet. Lige så glædeligt er det, at ordningen medfinansieres af Frederikshavn Kommune de næste tre år. Jeg opfordrer virksomhederne til at udnytte denne unikke mulighed, påpegede Karl-Erik Slynge.

Frederikshavn Erhvervsforening driver Erhvervshus Nord sammen med Sæby Erhvervsforening og Skagen Erhvervsforening. Her aflagde erhvervsdirektør Niels Bay Christensen sin beretning, hvor han blandt andet fremhævede behovet for udbygning af elnettet for at understøtte vækst og grøn omstilling.

- I Nordjylland – og særligt i Frederikshavn Kommune – lider vi under en markant underkapacitet på eltransmissionsnettet. Det har vi gjort politikerne på Christiansborg opmærksomme på, hvilket resulterede i, at vi i efteråret 2024 blev inviteret til at give et ekspertindlæg for Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget om Energinet.dks langsigtede udviklingsplan, "LUP24".

- Vi understregede på vegne af vores virksomheder, at el-infrastruktur er altafgørende for den grønne omstilling og for den erhvervs- og samfundsøkonomiske udvikling – ikke kun i Frederikshavn, men i hele regionen. Vi fortsætter med at forfølge denne dagsorden, udtaler erhvervsdirektør Niels Bay Christensen.

Bestyrelsen i Frederikshavn Erhvervsforening består af 17 bestyrelsesmedlemmer, herunder ni udpegede bestyrelsesmedlemmer og otte generalforsamlingsvalgte.

På mødet skulle der i dag vælges/genvælges fem kandidater. Karl-Erik Slynge, Louise Dam Haller og Jakob S. Johnsen valgte at genopstille og blev genvalgt. Peter Sørig og Line Dannow valgte ikke at genopstille. I stedet kom to nyopstillere ind i bestyrelsen: Morten Skjoldborg, Strandby El-Teknik, og Laura Eleonora Sørensen, Content For You.

Bestyrelsen i Frederikshavn Erhvervsforening ser herefter ud som følgende

Forretningsudvalg:

  • Karl-Erik Slynge, koncerndirektør Trigon, formand
  • Marianne Bredevang, hoteldirektør Quality The Reef, 1. næstformand
  • Vagner Jensen, regionsionschef i Norisol, 2. næstformand
  • Finn Jenne / formand for såvel 3F Frederikshavn samt FH Frederikshavn.
  • John Karlsson / formand for Metal Vendsyssel
  • Robert Henriksen, indehaver & tømrermester, EN-BYG
  • Anders Krøgh, afdelingsdirektør, Spar Nord
  • Louise Dam Haller, indehaver, VEGA Spedition
  • Thomas Leander, Head of Solutions & Site Manager Frederikshavn MAN PrimeServ Denmark
  • Lene Bildtoft, direktør i Arbejdsmiljøeksperten
  • Landmand Lars-Peter Boel, 2. næstformand i Landbo Nord
  • Claus Hjørne Pedersen, Strandby Fiskeriforening
  • Lars Chr. Slinger, FREDERIK
  • A. Neil Jacobsen, EUC Nord
  • Jakob S. Johnsen, HjulmandKaptain
  • Morten Johan Skjoldborg, Strandby El-teknik A/S
  • Laura Eleonora Sørensen, Content For You

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...