20. november 2023 - kl. 21.11

Seks sejre på stribe - White Hawks slap væk fra sidstepladsen

• 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Seks sejre i træk. Seks kampe, hvor første- og andenkæden stort set har været uden ændringer. Det er faktum, efter at Frederikshavn White Hawks mandag aften besejrede Rødovre Mighty Bulls med 5-2 og slap væk fra sidstepladsen i Metal Ligaen. Igen var første- og andenkæden udslagsgivende.

1802 tilskuere var på plads i Nordjyske Bank Arena, hvor Nordjyske Bank sørgede for gratis entre.

I aftenens kamp manglede høgene igen Anton Stenbakken. Ellers var alle spillere til disposition i opgøret mellem Metal Ligaen to bundhold. Med fem sejre i træk og 14 point var Frederikshavn dog rækkens p.t. mest formstærke hold set over de seneste fem kampe.

Og de hvidblusede fortsatte de fine takter i første periode, som de klart dominerede. Stillingen var 3-0 efter 20 minutter.

Todd Winder gjorde det til 1-0 i tiden 7.45. Thomas Søndergaard - kåret til kampens spiller - lagde den kloge målgivende aflevering, men det var Todd Winders hurtighed, som totalt fangede William Rørth i Rødovre-målet. Han nåede ikke komme på plads ved den modsatte stolpe, da WH'eren tog turen bag om målet og snød Rødovre-keeperen.

Klasse af Todd Winder, som dermed blev noteret for sin femte scoring og i alt 19 point i sæsonen.

Rødovre havde problemer med at følge med i hjemmeholdets tempofydte angrebsspil. Det kostede et mål mere i tiden 10.43. Denne gang var det Robin Johansson, der var hurtig på aftrækkeren og passerede William Rørth, som igen ikke var ordentligt på plads.

Godt et minut efter blev det 3-0. Rasmus Søndergaard afsluttede fra blå linje. Pucken endte hos lillebror Thomas Søndergaard, som resolut afsluttede og sendte den sorte gummiskive forbi William Rørth. Det var tredje kamp i træk, at White Hawks #7 kom på scoringstavlen.

Olaf Eller tog timeout efter høgenes tredje scoring, og få sekunder senere havde Rødovres topscorer, Sami Moilanen, et tomt mål foran sig, men han sendte pucken forbi. Et tegn på, at det ikke var Rødovres aften i Frederikshavn.

3-0 til White Hawks efter første periode, hvor skudstatistikken hed 10-5.

Stillingen var uændret efter anden periode. Skustatistik: 21-14 til White Hawks,  som dog ikke kan være tilfreds med indsatsen. Spillet i den noget rodede periode bølgede frem og tilbage, men det var altså Rødovre, som havde de største chancer.

For præcis en måned siden førte høgene 3-0 i Rødovre og tabte 3-4. Derfor var Frederikshavn advaret, men de tillod alligevel gæsterne at komme frem til flere fine muligheder. Heldigvis stod Tadeas Galansky endnu en flot kamp, og da Christian Juhl Thunbo endelig passerede tjekken, ramte pucken indersiden af stoplen.

Havde White Hawks slet ingen chancer i anden periode? Jo, Robin Johanssons friløber burde have udløst en scoring, men William Rørth benskinne kom i vejen. Daniel Baastrup havde også en god skudchance efter endnu et glimerende opspil af den i aften velspillende andenkæde.

En dum udvisning til Thomas Søndergaard gav Rødovre kampens første powerplay i slutningen af anden periode, og den chance udnyttede gæsterne, da tredje periode var lidt over et minut gammel. Målscorer: Mikkel Binou Jensen.

Få sekunder efter opstod en ny kæmpe chance til Rødovre, men White Hawks slap med skrækken. Puha, nu var det for alvor spændende i Nordjyske Bank Arena, og seks minutter inde i perioden førte gæsterne skudstatistikken med 22-21.

En udvisning til Rødovre, som var en spiller for meget på isen, i tiden 48.29 kunne måske vende udviklingen igen. White Hawks etablerede straks et fint powerplay, og William Rørth måtte hive aftenens vildeste redning frem.

WH-presset fortsatte efter overtalsperioden, men Rødovre-keeperen imponerede med en række stærke aktioner. Med seks minutter igen slog Rødovre kontra, og Christian Juhl Thunbo havde en stor chance.

Til stor jubel scorede hjemmeholdet til 4-1 i tiden 54.35. Jakob Stridsberg afsluttede fra distancen, da William Rørths udsyn tilsyneladende var spærret. Det var svenskerens første scoring i den hvide WH-trøje.

Robin Johansson øgede til 5-1, da han hamrede pucken op i målhjørnet. Kort inden havde stolpen været i vejen for den rutinerede svensker, hvis værdi for høgene bliver størrre og større.

Rødovre reducerede til slutresultatet 5-2 i det sidste minut, hvor Mikkel Bertelsen var sendt i straffeboksen.

Med sejren kravlede høgene op på ottendepladsen og efterlod sidstepladsen til Rødovre Mighty Bulls, som blev straffet for en svag første periode. Stillingen blev vist på storskærm kort før tid, og det var lige noget, som de 1802 tilskuere kunne bruge. De rejste sig og klappede taktfast af hjemmeholdet.

White Hawks spiller næste gang på søndag kl. 15.00 i Vojens mod SønderjyskE.