13. september 2024 - kl. 22.09

Jesper Thörnberg udgik i overtidssejr over Rødovre

• 1 af 1
Af: Andreas O. Hansen

1363 tilskuere så med, da Frederikshavn White Hawks tog imod Rødovre Mighty Bulls i sæsonens første hjemmekamp. Det endte med at blive en halv tam sæsonåbning på egen is, hvor der skulle overtid til, før høgene kunne sikre sig sejren og et ekstra point.

Lad os starte med det positive - høgene vandt efter overtid i en halvtrist affære, hvor der først kom tempo på i de sidste 20 minutter. Dagens skuffelse: Til trods for "1363 tilskuere" på lægterne så det tomt ud, hvor specielt en halvtom erhversklub skuffede med små 150 personer på den vestlige langside sådan en fredag aften - og endelig: hvor mangler høgene dog fysik og højde, når man eksempelvis sammenligner med dagens modstander.

Fra start var det et fuldtalligt White Hawks-mandskab, med Tadeas Galansky på mål, som løb på isen. Der skulle dog ikke gå mange skift før høgenens profil, Jesper Thörnberg, af endnu ukendte årsager desvære måtte udgå.

Alligevel lykkedede det WH at bringe sig foran tidligt i opgøret. En fin pasning fra Gorm Topholt til Santeri Suistio, der resolut sendt pucken ind bag Rødovres andenkeeper, Adam Adamsen, fra distancen og sikrede White Hawks en 1-0 førring i tiden 5:56.

Gæsterne slog dog hurtigt tilbage og udnyttede to powerplay til at bringe sig foran efter første periode. Mads Eller og, sidste års høge back, Måns Hansson sendte pucken ind bag Tadeas Galansky.

En 2-1 føring til Rødovre på en skudstatik, der hed 7-6 til gæsterne efter 20 minutter

Anden periode blev indledt med en overtalsmulighed til begge hold, som ingen af parterne formåede at udnytte.

Thomas Søndergaard fik dog, seks minutter før pausen, bragt balance i regnskabet efter et længere høge-pres. hvor han, på lidt af et kludemål og rodet forsvarspil fra gæsterne, kunne skovle pucken over stregen.

Høgene sluttede også anden periode i overtal, uden det gav pote, hvilket betød, at stilligen forblev 2-2 på en skudstatik, der hed 16-14 til White Hawks efter 40 minutter.

Hvor første og anden periode var en langsom omgang hockey, kom der mere fart over skøjterne i tredje periode. Det blev derfor 20 minutter med ganske få spilstop, og hvor hjemmeholdet var toneangivnede - den sidste skarphed manglede dog hos høgene for at sikre sig sejren i ordinær tid.

Med otte minutter igen fik White Hawks ellers powerplay og muligheden for at bringe sig foran. Men det fik gæsterne brudt lidt for nemt, hvilket betød, at høgene aldrig fik stillet op til noget, der blev farligt.

Det begyndte dermed og lugte af overtid, hvilke også blev en kendsgerning, da hornet lød efter 60 minutters spil.

I overtiden fik høgene powerplay og chancen i 4 imod 3 - og endelig fik man udnyttet denne mulighed. Thomas Søndergaard blev matchvinder og dobbelt målscorer, da han styrede pucken i mål og sikrede White Hawks sejren og det ekstra point. Det var iøvrigt til store protester fra Rødovre, som mente, at der skulle have være dømt en inteterfrence i høgenes opspil kort forinden - og det havde sjællænderne bestemt også god grund til.

Dommerne stod dog fast, og 3-2 forblev resultatet på en halv tam sæsonåbning hjemme i Nordjyske Bank Arena. Nu har høgene en uges pause, inden de næste fredag skal en tur til SønderjyskE.