Lions Club Bannerslund sendte specialklasse på tur til Randers og Aarhus
Iris Alice Lindgaard har skrevet dette indlæg: Vi har været så heldige at få et legat fra Lions Club Bannerslund. Beløbet er blevet brugt på en fantastisk tur til Randers og Aarhus. Vi er en specialklasse på Nordstjerneskolen for elever med autisme som hoveddiagnose. De kan desuden have angst, ADHD eller andre lignende diagnoser.
Deres dagligdag er præget af problemer med uforudsete ting, svært ved at være i noget, der ikke er forberedt, steder med mange mennesker, og hvis aftaler pludselig skal ændres uden varsel.
Vi valgte at bruge legatet på en tur i en lejet 9-personers bus til en tur i Randers Regnskov, og derefter kørte vi til Aarhus og var på Moesgaard Museum.
Det var en tur, hvor vi havde en flok rigtig glade elever, der fik oplevet noget, som kun få af dem har prøvet før.
Humøret var højt i bussen, og de kunne næsten ikke vente på billetter til Randers Regnskov, da vi kom frem.
De fik lov at gå rundt selv mindst to og to eller følges med os voksne. De fleste forsvandt som dug for solen, og de var glade for at kunne gøre og opleve noget, som alle andre unge på deres alder kan uden besvær. Vi var der i cirka tre timer og afsluttede med frokost i cafeteriet.
Herefter gik turen til Aarhus og Moesgaard Museum.
Det var med stor spænding, vi gik rundt og fandt alle de ting, vi har talt om i skolen, og selvfølgelig var det alle de gamle våben og uniformer, der vakte mest begejstring, da der kun er drenge i vores klasse. Udstillingerne skaber rammerne for gode oplevelser på tværs af alder, og der er blandt andet mulighed for at skyde med bue og pil i stenalderen, røre ved en ægte runesten fra vikingetiden eller deltage i et jernalderslag, hvor man befinder sig midt på slagmarken.
Man kan også komme helt tæt på verdens bedst bevarede moselig. Grauballemanden levede for mere end 2000 år siden og stammer tilbage fra jernalderen. Mosens sammensætning har bevaret ham med hud, hår og negle, og han er et fascinerende syn.
Vi kunne slet ikke slippe alle de spændende udstillinger og kunne have brugt meget mere tid der.
Da museet lukkede, valgte vi at køre til Bazar Vest og se, hvordan boderne bugner af mange ting, vi ikke ser i dagligdagen. Kæmpe store vandmeloner og masser af andre spændende frugter og grøntsager, vi aldrig har set. Også deres slagtere havde kød, som både vakte ubehag og forundring for nogle. Der var hele fårehoveder, hele okseunderben med klove, nyrer, hele tunger, griseører, grisetæer, grisehaler og meget mere, vi aldrig ser ved danske slagtere. Spændende oplevelse og stof, der gav mulighed for at tale om forskellige madkulturer og forskellen på vores og andres kulturer.
Det var den sidste oplevelse, og turen hjemad begyndte.
Vi kørte ind på motorvejscafeteriet ved Gudenåen og spiste vores aftensmad.
Alle fik lov at vælge præcis det, de gerne ville have, og det blev til flere forskellige retter, og selvfølgelig var der sodavand til. Vi fik nogle kæmpestore portioner, og alle var god mætte, da vi tog fat på sidste del af hjemturen.
Vi har haft en dejlig, oplevelsesrig, lærerig og hyggelig tur.
Vi takker mange gange for donationen, der har gjort det muligt at give vores elever så god en dag.