I dag er det 60 år siden, at Frederikshavn Isstadion blev indviet
I dag er det 60 år siden, at Frederikshavns åbne kunstisbane blev indviet. Det markerer Frederikshavn White Hawks ved at sælge ståpladser til fredagens hjemmekamp mod Herning Blue Fox for kun to kroner - nemlig prisen for 60 år siden.
Det var nogle af Frederikshavs driftige personer og virksomheder - med fiskeeksportør I.A. Larsen i spidsen - der i 1963 tog initiativ til kunstisbanen, som fik navnet Frederikshavn Isstadion. Brødrene Hans og Ib Larsen var fjerde generation i virksomheden, der blev grundlagt i 1890 af fiskeskipper Jens Andreas Larsen.
Brødrene byggede i 1958 fiskefiletfabrikken Jalco på Saltebakken. Den beskæftigede på et tidspunkt 500 medarbejdere, inden den blev solgt til Findus i 1981. Tætte forbindelser til kølefabrikken Brdr. Gram A/S i Vojens skabte interessen for et isstadion i Frederikshavn.
Hans og Ib Larsen havde bemærket, at Brdr. Gram A/S byggede Vojens Isstadion i 1963, og der var ikke langt fra tanke til handling, da initiativtagerne i Frederikshavn rejste til Gladsaxe og besigtede Vojens-virksomhedens seneste installation, nemlig Gladsaxe Isstadion.
Til at begynde med undersøgte man mulighederne for at placere "Frederikshavn Svømmehal og Isstadion A/S" på Rimmens Allé ved den nyopførte Idrætshallen ved Frederikshavn Stadion. Der var dog ikke plads nok. Derefter valgte man området i læ af Pikkerbakkerne. Dette område havde Bangsbo Menighedsråd tidligere foreslået anvendt som kirkegård, men området var meget sumpet: "Man skulle begrave folk, ikke drukne dem..."
Frederikshavn Isstadion blev indviet i weekenden 5.-6. december 1964. Lørdag stod der kunstskøjteløb og isdans på programmet med deltagelse af løbere fra Danmark, Norge (Anniken Stør) og Tyskland (Bodo Bockenauer). Søndag blev der spillet unionskamp i ishockey mellem Sjælland og Jylland.
Kilde: Bogen "50 års jubilæum på is" af Henning Jensen og Jesper Mejer Christensen