04. oktober 2024 - kl. 23.10

Nyt nederlag på hjemmebane til Frederikshavn White Hawks

• 1 af 1
    Santeri Suistio assisterede til White Hawks' første mål. Foto: Frederikshavn White Hawks
Af: Michael Frederiksen

Frederikshavn White Hawks tabte for anden fredag i træk på hjemmebane i Metal Ligaen. Efter 0-3 for en uge siden i opgøret mod Herlev Eagles blev høgene denne gang slået med 2-3 af Rungsted Seier Capital.

Efter tre kampe i WH-trøjen uden point og -4 i den forgangne uge er tryout-spilleren Martin Pärna fortid. Han er i stedet for vendt "hjem" til Vimmerby HC i HockeyAllsvenskan, hvor han fredag aften scorede til 1-0 i udekampen mod Mora.

Jesper Thörnberg og Jared Freadrich sad også udenfor i fredagens kamp.

- Thörnberg er i bedring, mens Freadrich først spiller efter landsholdspausen, oplyser sportschef Kasper Kristensen.

I forhold til for en uge siden har høgene desuden mistet Nikolaj B. Kristensen, som har valgt at stoppe karrieren i en alder af blot 20 år.

Første periode begyndte lige med hjemmeholdet i mest puckbesiddelse, men White Hawks kreerede ikke de store chancer. I stedet kom Rungsted Seier Capital foran i en hurtig spilvending i tiden 6:36, da Simon Fredriksson firsttimede pucken hårdt og højt i målet ind bag Tadeas Galansky.

White Hawks fik chancen i to powerplay uden for alvor at blive farlige. Kun to afslutninger fra Thomas Spelling blev det til i de fire minutters overtal.

Alt imens de 1288 tilskuere begyndte at forberede sig på at gå til pause med en føring til Rungsted, slog WH's andenkæde til. Todd Winder sendte pucken tværs igennem hele Rungsted-boksen, hvor kaptajn Fredric Andersson tæmmede afleveringeren med skøjten og efterfølgende sendte pucken op i modsatte målhjørne med et minut igen. Det var den rutinerede svenskers første scoring i Metal Ligaen.

1-1 efter 20 minutter på en skudstatistik, som White Hawks førte 9-6.

Anden periode begyndte med unødvendig interference-udvisning til Frederikshavns Jaeden Martin. Gæsterne pressede høgene i bund og bragte sig foran, da Andrew Peski havde den længste stav på en retur. 2-1 til Rungsted i tiden 22:19.

To minutter efter bev det 3-1, da Andreas Schou Nielsson sendte pucken ind bag en chanceløs Tadeas Galansky.

Høgene kom i nyt undertal efter seks minutter, men trods hårdt pres holdt de stand, blandt andet takket være to gange offervillighed fra 100-kampsjubilaren Sebastian Holm, der lige have ømmet sig efter at have blokeret første skud, inden han kastede sig ned i næste. Så de "dyre" drenge med der?

White Hawks sluttede perioden med to ting, der endelig lykkedes. En scoring i powerplay, hvor Thomas Spelling noterede sig for sit første mål i WH-trøjen, assisteret af Christopher Frederiksen og Santeri Suistio.

Hjemmeholdet var også tæt på en udligning, men 3-2 til Rungsted efter 40 minutter og en meget lige skudstatstik på 16-15 til White Hawks.

Høgene fik ny mulighed i overtal efter fire minutter i tredje periode, men var helt ufarlige. Senere var Mikkel Bertelsen tæt på bringe balance i regnskabet, men David Grubak i gæsterne mål holdt skansen.

Høgene pressede på og var bedst i tredje periode. Med otte minutter igen snittede pucken også stolpen. Men langsomt tog gæsterne kontrol og tiden var imod hjemmeholdet. Mærkeligt nok fik gæsterne to gange lov til køre helt ind i Tadeas Galansky, uden det gav straf. Specielt anden gang burde en af de dommernes øjne have fanget situationen.

Tadeas Galansky blev erstattet med en markspiller med 70 sekunder tilbage af kampen, men det gav ikke pote. 3-2 til Rungsted på en samlet skudstatstik, som White Hawks ellers vandt 22-18.

White Hawks har nu mødt alle hold i Metal Ligaen én gang. Det er blevet til syv point i otte kampe.

Allerede søndag kl. 15.00 går det løs igen i Nordjyske Bank Arena. Denne gang kommer topholdet Aalborg Pirates på besøg.