Gå til hoved-indhold
03. august 2024 - kl. 11.08

10.000 flere end sidste år købte billet til Læsø i juli

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Turisterne valfarter igen til Læsø. Nye rejsetal viser, at ikke siden coronatiden har så mange gæster taget turen til Læsø som i juli i år. Læsø-færgen har denne sommer fragtet rekordmange turister til øen. Knap 60.000 har købt billet alene i juli. Det er 10.000 flere end sidste år på samme tid.

- Der er rigtigt mange, der har været på Læsø i sommer, og det er en fornøjelse at opleve, hvordan folk har fået øjnene op for, hvor fantastisk det er at være på Læsø, siger kommunaldirektør Kurt Bennetsen, Læsø Kommune, til TV2 Nord.

Hele 75 procent flere campingvogne og autocampere i forhold til sidste år har i juli taget turen til landets mindste kommune, mens også antallet af turistbusser topper med en stigning på hele 100 procent. Der er her tale om en stigning fra fem til ti, og man skal tilbage til 2020 for at finde et højere antal turistbusser, der har taget turen til Læsø. Dengang var antallet 12.

Tilbage i 2020 var antallet af turister på øen også højere. Hele 80.000 turister blev der registreret med færgen, men på det tidspunkt befandt landet sig i en historisk og usædvanlig situation.

Det var dengang, der var corona, landet var lukket, og regeringen indførte coronapas, så det var gratis at komme til de danske øer for gående og cyklister, mens billetprisen for en overfart med bil var kraftigt reduceret.

Det er ifølge kommunaldirektør Kurt Bennetsen blandt andet naturoplevelser, strand og cykelture, der nu igen trækker folk til øen.

- Vi oplever lige nu en stor interesse for Læsø igen, og jeg tror, det handler meget om den fælles indsats, vi har gjort for at få fortalt den gode historie om øen - og om de gode tiltag og oplevelser, der er på Læsø, siger han til TV2 Nord og tilføjer:

- Når vi så har sådan et vejr som lige nu, så kan vi ikke komme uden om, at så sælger øen næsten sig selv.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...