14. oktober 2024 - kl. 21.10

White Hawks ydmyget på egen is: Tabte 1-8 til Odense Bulldogs

• 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

1.146 tilskuere i Nordjyske Bank Arena overværede mandag aften Frederikshavn White Hawks tabe 1-8 til Odense Bulldogs. Det var 14. gang i de seneste 15 indbyrdes kampe, at høgene tabte til fynboerne. Det var sæsonens klart største nederlag til White Hawks.

Frederikshavn White Hawks' skadesliste er vokset. I aftenens kamp måtte hjemmeholdet også undvære kaptajn Fredric Andersson. I forvejen er Jesper Thörnberg, Jared Freadrich og Sebastian Holm ude med skader.

Det kan i den grad mærkes på holdet. Eksempelvis bestod tredjekæden denne aften af Jacob Møller Jensen, Gorm Topholt og Mikkel Skov. Spillere, der inden sæsonen i bedste fald var tiltænkt en plads i fjerdekæden.

Der ventede således frederikshavnerne en stor udfordring, og korthuset kollapsede allerede i første periode, som hjemmeholdet tabte 0-4.

White Hawks fik den værst tænkelige start på kampen med en Odense-scoring allerede efter 31 sekunder. Tadeas Galansky ville stoppe pucken bag eget mål, men der skete en misforståelse, da en holdkammerat havde samme intention. White Hawks mistede pucken, og tjekken nåede ikke på plads. Det straffede Joakim Thelin.

Det blev 2-0 efter godt seks minutter. Filips Buncis stod umarkeret foran høgenes mål og kunne nemt styre afslutningen fra distancen forbi Tadeas Galansky. Hvordan kan man stå så fri?

11 sekunder senere var den tidligere WH-spiller Radim Piroutek tæt på endnu en fynsk scoring. Han afsluttede lynhurtigt, men Tadeas Galansky var vaks ved havelågen. Flot, flot redning.

Jaeden Martin blev noteret for hjemmeholdets første afslutning mod mål efter otte minutter. De grønblusede gæster sad totalt på kampen.

Det blev 0-3 i tiden 10:15. Radim Piroutek afsluttede, og typisk for et kriseramt bundhold ramte pucken uheldigt Anton Stenbakken og fløj i en blød bue over Tadeas Galansky.

En Odense-udvisning til Kristian Jensen - også med en fortid i Frederikshavn - efter 13 minutter gav White Hawks chancen i powerplay. Det lykkedes næsten at holde pucken inde i Odense-zonen i alle to minutter, men den oplagte målchance udeblev.

I stedet øgede Brandon Estes til 0-4 i tiden 17:24. Han snød let og ubesværet et passivt WH-forsvar. Nærmest en ydmygende scoring som afslutning på en skrækkelig første periode.

De første tilskuere forlod her Nordjyske Bank Arena, så de nåede ikke at se, at Todd Winder fik hjemmeholdets første udvisning i kampen i tiden 19:44.

Hvordan reagerede resten af publikum på pausehornet? Passivt. En pibekoncet havde vel været på sin plads.

I anden periode erstattede Kevin Frydkjær Tadeas Galansky i målet. Han indledte opgøret med et boxplay, hvor han holdt målret rent.

En Odense-udvisning til Kristian Jensen sendte igen høgene i overtal, men den mulighed ødelagde holdets nye svensker, Alexander Lunsjö, da han tog en dum udvisning.

28 sekunder efter, at Alexander Lunsjö returnerede på isen, endte han igen i skammekrogen. Han udviste et kropssprog, som var han uskyldigheden selv, men udvisningen - igen i Odenses zone - var soleklar. Den slags er der ikke råd til. Slet ikke fra spillere, som er hentet ind til toppen.

Udvisningen blev straffet. Kristian Jensen scorede til 0-5.

Kort efter en flot trible-redning af Kevin Frydkjær, som forhindrede endnu en fynsk scoring.

White Hawks kom lidt bedre med i resten af anden periode, og det lykkedes Thomas Spelling at reducere til 1-5 på en knaldhård afslutning, hvor Christopher Frederiksen arbejdede fint foran Odense-målet og gjorde det svært for Fredrik Bergvik at se afslutningen. Skønt at se Thomas Spelling score netop den type af mål - hans varemærke. Flere af dem, tak. Det er simpelthen et krav, at Thomas Spelling avancerer fra sin plads som nr. 84 på pointlisten!

1-5 efter anden periode. Skudstatistik: 14-21.

Håbet om et mirakel-comeback blev knust efter lidt over ét minut i tredje periode. En afslutning helt ude fra højre side blev flot styret i mål af Radim Piroutek, men igen passivt forsvarsspil.

Det blev 1-7 i tiden 51:31. Jeppe Juul Korsgaard var kvikkere i tanke og handling foran målet og udnyttede en længere spilfrekvens, hvor Odense holdt pucken i WH-zonen og pressede hjemmeholdet.

Og der var mere salt i såret. Sebastian Maddock Rasmussen øgede til 1-8 med godt et minut igen.

Pibekoncerten udeblev også efter kampen. White Hawks' hårdkogte fans har åbenbart vænnet sig til, at White Hawks er et bundhold i Metal Ligaen. Det ligner endnu en duel mellem Frederikshavn og Rødovre om den sidste plads i slutspillet.