05. marts 2024 - kl. 21.03

Mere effektivt Rødovre-hold sendte White Hawks på tidlig sommerferie

• 1 af 1
Af: Andreas O. Hansen og Michael Frederiksen

Frederikshavn går glip af slutspillet for første gang siden 1996. Det blev en kendsgerning, da White Hawks i aften tabte 2-4 i den altafgørende kamp mod Rødovre Mighty Bulls. Dermed tog et ungt Rødovre-mandskab - med en gennemsnitsalder på blot 22 år - pladsen i kvartfinalen, mens høgene må gå på tidlig sommerferie. Stillingen lyver ikke efter 48 kampe, og der venter nu White Hawks og EliteNord et stort "genopretningsprojekt"

Høgene var ét point foran Rødovre, men skulle vinde aftenens kamp for at holde københavnerne under sig. Det lykkedes ikke.

Opgøret startede ikke så nervøst og afventende som forventet. Første periode var med et lille spilovertag til White Hawks, dog med muligheder i begge ender.

Største chance tilfaldt høgene, da de kom afsted på en 2-mod-1. Emil Marcussen fandt en fri Sebastian Holm foran mål, som dog ikke fik ordentligt ramt på pucken. Senere havde Måns Hansson en god afslutning, fra højre side, spillet godt op af Mikkel Bertelsen bag mål.

Det var en meget tæt kamp, hvor stillingen 0-0 holdt til midt i anden periode. Her bragte Mikkel Bertelsen - det må være Årets Spiller i Frederikshavn - gæsterne foran efter klogt forarbejde af Jakob Stridsberg og Robin Johanssin.

Farlige og dygtige Marcus Almquist udlignede til 1-1, som var stillingen inden tredje periode. Han kørte pucken let ind i WH-zonen, og hele fem høge-spillere stod omkring hjemmeholdets topscorer uden at gå på ham. Derfor kunne han med et håndledssvirp sætte pucken højt i målet. De 2314 tilskuere kunne ikke forlange mere spænding.

Hjemmeholdet viste sig som det mest effektive hold i tredje periode. Sebastian Bergholt og Christopher Rübenach gjorde det til 3-1.

Tredje periode startede med et velkendt WH-problem i denne sæson - sløset opdækning i egen zone betød nemlig, at Sebastian Bergholt kunne stå helt fri foran mål. Herfra kunne han uhindret styre pucken ind til en 2-1 føring til Rødovre, og så kom de første opgivende takter fra White Hawks.

Hjemmeholdet dominerede og høgene fejlede, og dermed blev det også 3-1 tre minutter senere. Frit løb imod Tadeas Galansky, og efterfølgende en rodet situation, som endte med, at Christopher Alexander Rübenach fik pucken lagt i mål.

White Hawks gik herefter frem med alt, de havde, og chancerne for en reducering var tilstede, men skarpheden var der simpelthen ikke. Specielt Mikael Johansson brændte på det skammeligste, og dermed fandt svenskeren aldrig vej til netmaskerne, efter han blev hentet ind i januar for at styrke offensiven.

Med fire minutter igen reducerede gæsterne dog. En fin tværaflevering tæt foran mål fra Thomas Søndergaard endte hos Emil Aronsson, som scorede. Målet faldt kort efter, at Rødovre havde overlevet et powerplay.

Med et par minutter igen kom høgene atter i powerplay. De pressede for en udligning og spillede 6 mod 4, fordi Tadeas Galansky blev erstattet af en markspiller. Der manglede dog tempo i denne altafgørende fase af sæsonen. Og 15 sekunder før tid gik det galt. Jakob Stridsberg afsluttede. Hans skud blev blokeret, og Sami Moilanen høvlede pucken ud af zonen. Til stor jubel for hovedparten af tilskuerne endte pucken i netmaskerne.

Dermed er sæsonen slut for Frederikshavn White Hawks, mens Rødovre Mighty Bulls skal spille DM-kvartinale mod Aalborg Pirates.