Frederikshavn Skøjteforening vinder 14 medaljer på hjemmebane

Glade og stolte medaljevindere fra Frederikshavn Skøjteforening.
  • 2 af 4
  • 3 af 4
  • 4 af 4
Af: Michael Frederiksen

Frederikshavn Skøjteforening (FSF) vandt hele 14 medaljer og blev dermed den mest vindende klub ved weekendens Jysk/Fynske Mesterskaber for mesterskabsløbere og Jylland-Fyns Cup for konkurrenceløbere, der blev afviklet i Iscenter Nord i Frederikshavn.

- Alle løberne gjorde det super godt. Der var er par stregede piruetter hist og pist, som betød mistede dyrebare point, men sådan er det nu engang. Der var så til gengæld også på trods af dette en masse nye personlige rekorder, et par placeringer lige uden for podiet og altså hele 14 medaljer til løberne fra FSF og ikke mindst to nykårede Jysk/Fynske mestre, skriver klubben i en pressemeddelelse.

I Mesterskabsrækkerne, hvor FSF stillede med seks deltagere, kunne Karen Trekær Bech og Camilla Poulsen lade sig hylde som nykårede Jysk/Fynske Mestre i henholdsvis Debs-rækken (12-13 år) og i Junior (15-19 år).

Karen Trekær Bech og klubkammeraten Sara Maya Pruteanu løb begge nogle fantastisk smukke lange programmer søndag og lå helt tæt med Sara Maya et mulehår foran Karen i det lange, men Karen havde et lille forspring efter lørdagens korte program og kunne dermed fastholde den samlede førsteplads og blive kåret som ny Jysk/Fynsk Mester i Debs. Sara Maya vandt en velfortjent og flot sølvmedalje, og begge piger satte nye personlige rekorder.

I Juniorrækken for mesterskabsløbere viste Camilla Poulsen stor styrke og vandt klart det Jysk/Fynske Mesterskab med næsten 15 points forskel til nummer to i rækken. Camilla har døjet med en skade i foden det seneste lange stykke tid og var på grund af skaden også nødt til at melde afbud til Junior Grand Prix i september, hvor hun ellers var udtaget af Dansk Skøjte Union til at repræsentere Danmark. Men Camilla er nu langsomt på vej tilbage - dog endnu uden tripplespring - men med en super flot dobbelt Axel og alle andre dobbeltspring og piruetter på højt niveau.

I Juniorrækken vandt Victoria Linneberg-Eriksen fra FSF også en flot bronzemedalje. Victoria, der netop er rykket op i Juniorrækken, lå også nummer tre efter det korte program og fastholdt dermed sin placering efter det lange program. Victoria fik også sat en ny personlig rekord.

I Springs M (10-12 år) vandt Maja Gosvig Valeur en flot sølvmedalje. Maja fik blandt andet landet en perfekt dobbelt Flip og dobbelt Lutz. I samme række kom Annabel Bøger på en flot fjerdeplads med er flot program og en rigtig flot komponentscore.

I konkurrencerækkerne markerede FSF sig ligeledes stærkt.

I den yngste række Cubs K (8-10 år) blev det til både guld og sølv til FSF. Caroline Toft Bregnhøj, der i sidste sæson var Funskate-løber, vandt guld i sin blot anden konkurrence som konkurrenceløber og forbedrede sin personlige rekord med næsten seks point. Caroline landede blandt andet to flotte Axler og to dobbeltspring, der kun manglede ganske lidt i at være fuldt roteret.

Augusta Hagen Dam løb som altid et smukt yndefuldt program og vandt flot sølvmedaljen på en dag, hvor en del af elementerne desværre ikke rigtig lykkedes. Augusta havde blandt andet tre dobbeltspring med, men faldt i de to af dem, og fik også streget sin ene piruette, så rigtig stærkt at vinde sølvmedaljen på en mindre god dag, hvilket dog bare understreger kvaliteten i alt det andet, som Augusta flot viste på isen.

I Springs K1 kom både Frederikke Hagen Vorum og Josefine Toft Bregnhøj på podiet. Frederikke løb et næsten fejlfrit program og satte ny personlig rekord og vandt en flot sølvmedalje, mens Josefine tog sig af bronzen med blandt andet en rigtig flot level 2 siddepiruette. I samme række satte Noa Vinther Jensen flot ny personlig rekord og endte på en flot fjerdeplads i sin blot anden konkurrence som konkurrenceløber, idet også Noa i sidste sæson var Funskate-løber. I samme række løb Alberte Høgh Østergaard et yndefuldt program med smil på læben, hvilket rakte til en placering som nummer 10 i rækken.

I Springs K2 vandt Matilde Maysfelt Jensen bronzemedaljen med blandt andet en flot siddepiruette, 2 Axler og rækkens højeste komponentscore. Det var en meget tæt række, hvor der kun var 0,31 point imellem tredjepladsen og førstepladsen.

I Debs K2 satte Astrid Møller Carlsen en ny personlig rekord og vandt guldet. Særligt Astrids flotte piruetter, hvoraf den ene var level 3, gav gode point ved dommerne. I samme række viste Lærke Gregersen Feldtmose, som netop er rykket op i K2-rækken, tre flotte dobbeltspring og kom på en flot tredjeplads.

I Novice K1 (13-15 år), som var en stor række med hele 17 løbere, fik Merle Bilstrup Sørensen et flot comeback efter ikke at have deltaget i konkurrencer i mange år. Merle fik blandt andet vist to flotte Axler og endte som nummer otte. I samme række løb Astrid Uggerhøj Schioldan, som i denne sæson er rykket op i Novice-rækken, et virkelig smukt og næsten fejlfrit program og satte personlig rekord. Astrid endte på en placering som nummer 10. Begge piger havde et lille kiks i deres ene piruette, som desværre betød, at de blev streget og dermed ikke gav point, men begge piger kan være rigtig stolte af deres præstationer.

Freja Kirkelund, som netop er rykket op fra K1-rækken til den noget sværere K2-række, hvor man må have dobbeltspring med, vandt en flot sølvmedalje i Novice K2. Freja viste blandt andet to flotte level 2 piruetter og landede to dobbeltspring. Freja var faktisk kun 0,03 point fra førstepladsen i rækken.

I Junior K1 (15-19 år) vandt Alberte Kondrup Madsen guld med sit nye flotte program. Alberte viste to flotte Axler og en flot level 2 kombinationspiruette og kunne dermed føje endnu en medalje til den efterhånden store samling af medaljer.

En helt fantastisk weekend i Iscenter Nord, hvor der blev vist smukt skøjteløb fra de bedste skøjteløbere fra Jylland og Fyn, og hvor alle 19 FSF-løbere kan være rigtig stolte af deres præstationer.

I næste weekend er det Funskate-løberne, der skal på tur, når sæsonens første Funskate-konkurrence afvikles i Esbjerg. Der er tilmeldt 25 løbere fra FSF, som alle glæder sig til, at det nu er deres tur til at komme til konkurrence og vise, hvad de har lært.

Herefter står den på DM i starten af december, som i år afvikles i Rødovre. Fra FSF deltager syv mesterskabsløbere, idet Augusta Hagen Dam, som tidligere har bestået det tekniske krav til at blive mesterskabsløber, har valgt at rykke over i mesterskabsrækken og dermed så også har mulighed for at deltage i DM, som kun er for mesterskabsløbere.