FfI rykker op i Jyllandsserien efter nervepirrende oprykningsbrag i Hirtshals

• 2 af 4
    FfI's glade oprykkere efter 3-2-sejr over Hirtshals.
  • 3 af 4
    FfI lagde ud som lyn og torden og scorede to mål i de første fem minutter. Begge blev dog annulleret for offside.
  • 4 af 4
    FfI's Mikas Seerup i aktion på Schlie Arena i Hirtshals.
Af: Michael Frederiksen

FfI sikrede sig søndag eftermiddag med sin femte sejr på stribe oprykning til Jyllandsserien 2. Det skete i et dramatisk oprykningsbrag ude mod Hirtshals. FfI fik to mål annulleret i de første fem minutter, og i det 97. minut var det hjemmeholdets tur til at score, men linjedommeren markerede for offside. Dermed vandt FfI 3-2. Havde udligningen stået ved magt, var Hjørring IF rykket op.

- Det føles godt, men adrenalinen pumper selvfølgelig rigtig meget efter en god fight i 90 minutter plus det løse herude i Hirtshals. Jeg er stolt af gutterne. Jeg har været i klubben i fire år og har kun i en enkelt sæson været med til at ligge i den sjove ende, smiler målmand og anfører Troels Aaen.

Er en topkamp i serie 1 overhovedet værd at bruge tid på midt i en spændende EM-slutrunde med dansk deltagelse? Svaret er ja. Der var drama for alle pengene fra første sekund på Schlie Arena i Hirtshals.

Efter blot 30 sekunder afdriblede FfI's topscorer, Thawng Hlawn Ceu, hjemmeholdets målmand og havde lidt ude i venstre side et tomt mål foran sig. Han overplacerede dog afslutningen.

I både det tredje og femte minut havde gæsterne bolden i netmaskerne, men begge gange markerede linjedommeren for offside. Det var "knebne" afgørelser, som ikke faldt ud til FfI's fordel. Efter syv minutter lykkedes det dog Anton Schüsler at bringe FfI foran på et oplæg fra Joachim Buchholtz. En fuldt fortjent føring. FfI havde åbenbart spist rødt kød til frokost.

Thawng Hlawn Ceu havde et par muligheder for at øge føringen inden pausen, men i stedet for udlignede Hirtshals til 1-1 på et straffespark i dommerens tillægstid. Martin Eriksen, som spillede sin førsteholdskamp nr. 501 for Hirtshals, eksekverede sikkert. Straks efter var der pause. En kold og ufortjent dukkert for FfI.

Efter pausen havde FfI medvind, men den energi, som de åbnede første halvleg med, var til at begynde med væk. Joachim Buchholtz havde dog en stor hovedstødschance, som han sendte en halv meter forbi stolpen.

Et par gule kort - som jo giver 10 minutters udvisninger i serierækkerne - gav FfI et overtag, og i det 70. minut lykkedes det at komme foran 2-1. Joachim Buchholtz erobrede heroisk bolden på baglinjen, driblede mod mål og sendte bolden fladt ind, hvor den via en Hirtshals-fod endte i nettet.

Fem minutter senere øgede de sort- og rødstribede til 3-1. Indskiftede Mussa Bilombele arbejdede energisk tæt foran mål, og pludselig lå bolden for fødderne af ligeledes indskiftede Patrick Høeg, som nemt scorede.

Thawng Hlawn Ceu kunne have lukket kampen, men topscoreren var uskarp i topbraget. I stedet kom der fornyet spænding, da Hirtshals reducerede til 2-3 i det 87. minut. På det tidspunkt var FfI's Sebastian Venø Frandsen udvist i 10 minutter.

Og kampen var langt fra færdig. Dommer Patrick Madsen lagde næsten 10 minutter til, og FfI var under hårdt pres i den fase, selv om gæsterne også i et par situationer var tæt på at skabe farlige kontrachancer.

For de mange medrejsende FfI-fans var spændingen ulidelig, og helt galt var det, da hjemmeholdet scorede til 3-3 i det 94. minut. Troede de hvidblusede Hirtshals-spillere. Linjedommeren, som to gange i startfasen "snød" FfI, hev igen flaget i luften. Han vurderede, at der var offside. Der blev ikke scoret mere i kampen, og dermed rykker FfI op i Jyllandsserien 2.

Her kan en af modstanderne blive lokalrivalerne fra IF Skjold Sæby, der med en 3-1-sejr i eftermiddag i Hornbæk slap væk fra de to direkte nedrykspladser. Nu skal Skjold i næste weekend møde vinderen af opgøret mellem St. Restrup IF og Hjørring IF i afgørende kamp om den sidste plads i Jyllandsserien 2.