06. oktober 2024 - kl. 14.10

Én White Hawks-scoring rakte til point i lokalopgøret mod Aalborg Pirates

• 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Ét mål i sæsonens to lokalopgør. Det er alt, hvad Frederikshavn White Hawks har scoret. Søndag eftermiddag var denne ene scoring nok til at fremtvinge forlænget spilletid mod Aalborg Pirates, men her afgjorde gæsterne allerede kampen efter sølle 13 sekunder på en smart indøvet detalje.

White Hawks har blot scoret 16 mål i ni kampe. Det er simpelhen for lidt - også selv om Tadaes Galansky og Kevin Frydkjær står forrygende i frederikshavnernes mål.

Jesper Thörnberg var tilbage hos hjemmeholdet, som til gengæld måtte undvære Sebastian Holm og Jaden Freadrich grundet skader. Thörnberg indledte kampen på reservebænken, men fik hurtigt plads i førstekæden med 400-kampsjubilaren Christopher Frederiksen og Thomas Spelling.

Aalborg Pirates første skudstastikken med 10-2 efter første periode, som gæsterne dominerede. Uden en velspillende Tadeas Galansky i WH-målet havde de været foran med mere end 1-0.

Målet faldt i powerplay. Christopher Frederiksen sad i straffeboksen, da Joonas Niemelä scorede i tiden 12:52. White Hawks kæmpede ellers fint i undertal og holdt piraterne fra de store chancer. En enkelt gang ofrede Gorm Topholt sig og smed sig beundringsværdigt ned og blokerede en afslutning.

White Hawks havde ikke de store chancer. Kun Fredric Andersson og Jaeden Martin blev noteret for afslutninger, som udfordrede Georg Sørensen i Aalborg-målet i de første 20 minutter. Det kan ses, at White Hawks er Metal Ligaens mindst scorende hold.

Indstillingen fejlrede bestemt ikke noget for White Hawks, som i flere situationer kiggede forgæves efter en udvisning til Aalborg. Det resulterede i en pibekoncert mod dommerkvartetten, da de skøjtrede til pause.

Chancerne til høgene kom til gengæld i anden periode. Allerede i det første minut havde Mikkel Bertelsen en fin skudmulighed, men Georg Sørensen parerede.

Kort efter lavede Thomas Spelling et fint forarbejde og fandt Rasmus Søndergaaard tæt foran mål, men den rutinerede back virkede helt overrasket og fik ikke afsluttet.

Største mulighed til White Hawks opstod efter fem minutter. Denne gang var Mikkel Bertelsen helt fri. Han havde endda tid til at få ordentligt kontrol over pucken, men WH-forwarden formåede ikke at udbytte den store chance.

Senere var Jesper Thörnberg nærgående i White Hawks' første powerplay, og svenskeren og Christopher Frederiksen var igen farlige med fem minutter tilbage af perioden.

Dommeren tillod meget - til irritation for hovedparten af de 1.593 tilskuere, som blandt andet savnede en reaktion, da en Aalborg-spiller stoppede Todd Winder med et halsgreb.

Skudstatistik efter 40 minutter: 10-15. Og stadig 0-1 på måltavlen.

Efter 30 sekunder af tredje periode fik Jesper Thörnberg en fik chance lige foran mål, men han snublede i skudøjeblikket.

Straks efter et lille slagsmål bag Tadeas Galansky mellem Jaeden Martin og Darien Craighead, men slag direkte i ansigtet var tilladt denne eftermiddag. Den var ikke gået på Fregatten, men det er noget andet i Nordjyske Bank Arena.

Efter godt fire minutter havde Todd Winder chancen, men Georg Sørensen reddede sikkert. Straks efter en kæmpe mulighed til slagsbror Darien Craighead, men Tadeas Galansky var lynhurtig med sin benskinne.

Efter små seks minutter en triblechance til gæsterne, men heldet var med hjemmeholdet. Det var trængselstid for høgene. Piraterne pressede hårdt på, men stadig 0-1 på måltavlen.

Midtvejs i tredje periode lykkedes det så endelig for White Hawks at score sæsonens første mål mod Aalborg Pirates - efter næsten 110 minutter.

Mikkel Bertelsen afsluttede, men returen flugtrede den evigt fightende Todd Winder i netmaskerne i to forsøg. 1-1.

Nu fulgte en fin WH-fase, hvor Georg Sørensen blev bombarderet i særligt ét skifte. Også Jesper Thörnberg testede Georg Sørensen med seks minutter igen. Fredric Andersson havde ligeledes en fin mulighed, men Aalborg-keeperen var lige så stærk som Tadeas Galansku denne eftermiddag.

Troy Lajeunesse testede Tadeas Galansky med et knaldhårdt skud, som tjekken greb mesterligt. Klasse.

Nu var det virkelig en sjov kamp. Og med små minutter igen blev Aalborg ramt af kampens kun tredje udvisning - endda mens de var i WH's zone. Desværre fungerede WH's powerplay ikke.

1-1 efter 60 minutter. Skudstatistik: 18-26. Kampens mest værdifulde WH-spiller: Tadeas Galansky.

Kampen skulle dermed afgøres i forlænget spilletid, og der varede kun 13 sekunder. En indøvet detalje fangede White Hawks ude af balance. Darien Craighead modtog pucken helt ude i den ene side midt på banen og styrede direkte ned mod Tadeas Galansky. Helt alene med tjekken scorede Aalborg-spilleren sejrsmålet.

Et antiklimaks, at lokalopgøret fandt sin vinder så hurtigt i den forlængede spilletid. White Hawks havde fortjent at trække spændingen i langdrag, men der er ikke tid til at ærgre sig. Cheftræner Fredrik Johansson er nødt til finde en trylleformel, der forvandler stjernespillerne Thomas Spelling, Jesper Thörnberg og Christopher Frederiksen til pointkonger.