Ingeborghus besøgte gågaden: Vil udbrede kendskabet til demens
Ingeborghus i Frederikshavn har et stort ønske om at udbrede kendskabet til det nationale symbol for demens. Det var baggrunden for, at Ingeborghus var synlig med en stand i gågaden i forbindelse med Open by Christmas.
- Symbolet er kun to år gammelt, og der er mange, der stadig ikke kender det. Vores borgere får tilbudt en lille kasse med blandt andet keyhanger og en broche med symbolet. På den måde har de mulighed for at fortælle omverden, at de har brug for en håndsrækning, når de færdes rundt. Vi ønsker at hjælpe til med at skabe en mere demensvenlig kommune, og det her var vores første forsøg på at gøre opmærksom på det, fortæller social-og sundhedsassistent Mette Skat Schou.
Ingeborghus har desuden stor glæde af frivillige og vil meget gerne have flere til at komme og hjælpe med det store arbejde, det er at arbejde med mennesker med demens. Håbet er derfor at rekruttere hjælp til Ingeborghus køkken og cafá samt Bangsbo køkken & café.
- I samarbejde med køkkenerne i Bangsbo og Ingeborghus fortalte vi, hvordan vores arbejdspladser fungerer, og hvilken hjælp vi ønsker, siger Mette Skat Schou.
Ingeborghus søger frivillige til sit aktivitetscenter, som arbejder med mennesker med demens. Her vil du som frivillig være med til at give borgere med demens en indholdsrig hverdag og på den måde øge deres livskvalitet.
- Vi søger desuden også frivillige til vores hjerterum. Ældreboligerne på Ingeborgvej består af flere huse med hvert deres fællesrum, kaldet hjerterum. Hjerterummene har stor værdi for vores borgere og danner ramme om mange forskellige aktiviteter som strik, spil og gode snakke.
De to køkkener søger frivillige til både køkken og café.
- De vil i samarbejde med den enkelte finde ud af, hvad de har lyst til at hjælpe med. Der er mange forskellige opgaver, og der vil være et tæt samarbejde med både personalet og de andre frivillige. Det er vigtigt, at man ved, at som frivillig er det op til den enkelte, hvor mange timer de kan tilbyde. Alt tæller, pointerer Mette Skat Schou.
Selv om det var koldt i gågaden, blev de fremmødte fra Ingeborghus mødt af glade og nysgerrige mennesker.
- Men der er stadig en berøringsangst i forhold til demens, og den mødte vi også i gågaden. Men når vi fik talt ind i, hvorfor vi var der, kunne vi mærke, at de blev mere nysgerrige. Det var en god oplevelse for personalet at stå dernede, og det er helt sikkert noget, vi vil prøve igen.