27. september 2024 - kl. 23.09

Frederikshavn White Hawks dumpede: Tabte 0-3 hjemme til Herlev

• 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Frederikshavn White Hawks leverede fredag aften en skuffende indsats for øjnene af 1303 tilskuere i Nordjyske Bank Arena. Gæsterne fra Herlev Eagles var skarpere både defensivt og offensivt og vandt 3-0. Det var Herlevs tredje sejr på fem dage.

Efter White Hawks' opløftende præstation og sejr i tirsdags over Herning Blue Fox satte publikum - undtagen én Herlev-supporter på udebaneafsnittet - næsen op efter endnu en sejr.

I første periode havde hjemmeholdet flere gode muligheder, men Mikkel Bertelsen, Thomas Søndergaard og Thomas Spelling formåede ikke at passere velspillende Emil Zetterquist i Herlev-målet. Gæsterne viste flot fight i hele kampen, og der kom også en stav i vejen, da Christopher Frederiksen forsøgte at aflevere på tværs til Thomas Spelling i en 2 mod 1.

Herlev blev ramt af kampens første udvisning med små to minutter tilbage af første periode, men høgenes powerplay er tæt på at være elendigt. Vi venter stadig på sæsonens første mål i powerplay i ordinær tid.

Det kom heller ikke, da Herlev i tiden 22:17 igen kom i undertal, og helt galt gik det, da Herlev for tredje gang denne fredag aften fik en spiller udvist. Philip Andre Rafnsson sad i straffeboksen, da Christopher Frederiksen mistede pucken som bageste mand i Herlev-zonen. To Herlev-spillere røg alene af sted med Tadeas Galansky i WH-buret, og den chance udnyttede Oliver True.

I tiden 35:49 øgede Herlev Eagles til 2-0. Høgene tøvede i egen zone samtidig med, at Christopher Frederiksen var listet op i midtzonen i håbet om at overumple Herlev-defensiven. Den satsning blev straffet af Maxime Trétanier. De fleste forventede, at han ville aflevere, men i stedet for afsluttede han selv og overrumplede Tadeas Galansky.

Skudstatistikken sagde 14-8, men måltavlen viste 0-2.

I begyndelsen af tredje periode sad der pludselig tre frederikshavnere i straffeboksen, og her viste gæsterne større kynisme med en scoring til 3-0 fra bageste stolpe. Den blev dog annulleret, fordi Herlev-spilleren scorede med skøjten.

Endnu en udvisning til WH - denne gang Mads Falborg Iversen - blev straffet af Herlev. Opskriften var den samme. Ved bageste stolpe dukkede Isac Skedung op og blev den store i duellen med Jaeden Martin.

Det var tæt på endnu en Herlev-scoring, da Thomas Spelling lavede en "Jesper Olsen-pasning" i egen zone. Heldigvis reddede Tadeas Galansky.

Kampen endte dermed 3-0 til gæsterne, selv om høgene "vandt" skudstatikken med 17-10.

Manglende effektivitet i afslutningerne, kostbare defensive fejl og en kampgejst flere niveauer under i tirsdags betyder, at vi må finde stemplet med "DUMPET" frem, når det gælder den korte analyse af aftenens kamp.

Det gør ondt, når Santeri Suistio (karantæne) og Jared Freadrich (skade) mangler i forsvaret, ligesom Jesper Thörnberg (skade) er tiltænkt en stjernerolle i offensiven.

Det betyder, at der pludselig hentes spillere op, som ikke normalt er en del af White Hawks. I aften fik 18-årige Johannes Borup og 17-årige Mikkel David en del spilletid igennem samtlige 60 minutter. Det er absolut positivt, at cheftræner Fredrik Johansson viser to unge fyre fra Frederikshavn og Strandby tillid.

Hvad med Martin Pärna? Tryout-spilleren, som får chancen i denne uges tre kampe. Ja, det var i hvert fald ikke i aften, at han overbeviste trænerduoen og sportschefen om, at han er værd at satse på i hele sæsonen. Vi forventer mere af en spiller, som slås for en kontrakt i tre kampe.

White Hawks spiller igen søndag kl. 16.00 ude mod Esbjerg Energy.