70 mål i Arena Nord: Aalborg Håndbold vandt 36-34 over IK Sävehof

IK Sävehof fra Göteborg sejlede til Frederikshavn fredag formiddag og overnattede på Quality Hotel The Reef.
  • 2 af 4
    Oli Mittun (med bolden) er kun 19 år. Færingen betegnes som et af verdens største håndboldtalenter.
  • 3 af 4
    Aalborg har vundet syv DM-titler. Målet er at blive verdens bedste håndboldklub.
  • 4 af 4
    Aalborg manglede 10 spillere på grund af ferie efter OL og skader.
Af: Michael Frederiksen

Aalborg Håndbold var bagud med tre mål i anden halvleg i fredagens træningskamp i Arena Nord, men besejrede de svenske mestre fra IK Sävehof med 36-34.

917 tilskuere - mange af dem i røde Aalborg-trøjer - fulgte det målrige og jævnbyrdige opgør i Arena Nord, hvor Aalborgs danske mestre manglede hele 10 spillere. De var enten skadet eller på ferie efter OL.

IK Sävehof var derimod tæt på at være i stærkeste opstilling, og det gav en tæt og spændende kamp, hvor der i første halvleg næsten hele tiden kun var ét måls forskel.

Det var Aalborgs nye stregspiller Felix Möller, som stjal billedet i de første 30 minutter. Han er i sommerpausen skiftet til de danske mestre fra netop IK Sävehof, og den svenske landsholdsspiller scorede syv mål inden pausen. Han nåede op på i alt 10 mål og blev kampens topscorer.

En anden spændende nyerhvervelse er portugiseren Miguel Martins, der flere gange gav prøver på sit fine overblik, hvilket ikke mindst Felix Möller nød godt af på stregen.

Flere unge spillere fik chancen hos Aalborg, og her markerede fløjspilleren Max Nielsen sig med fem flotte fuldtræffere i anden halvleg.

Hos gæsterne delte Gustaf Wedberg og færingen Oli Mittun topscorerværdigheden med hver syv mål.

19-årige Oli Mittun er et af de største håndboldtalenter i verden. Hans lave tyngdepunkt og aggressive spillestil betyder, at han er en evig kilde til uro. Det bliver en meget spændende spiller at følge i de kommende år. Mon ikke, at han på et tidspunkt trækker i den røde Aalborg-trøje?

Det var andet år i træk, at Arena Nord havde besøg af Aalborg Håndbold som optakt til den ny sæson.

- Det er jo nærmest en tradition, sagde direktør Jan Larsen, Aalborg Håndbold, og indikerede dermed, at aalborgenserne muligvis kommer til Frederikshavn igen om et års tid.