Gå til hoved-indhold
11. januar 2025 - kl. 00.01

Maskinmesteruddannelsen i Frederikshavn har ansøgningsfrist 20. januar

  • 1 af 2
  • 2 af 2
Af: Michael Frederiksen

Den populære tekniske lederuddannelse som maskinmester har ansøgningsfrist mandag 20. januar for alle, der har en studentereksamen eller har et svendebrev eller på anden vis har relevant erhvervserfaring. Sidste år startede 183 nye studerende på denne bachelor hos MARTEC, hvoraf 43 procent kom med en erhvervsfaglig baggrund.

Uanset om karrieredrømmene peger mod land eller til søs, giver maskinmesteruddannelsen gode kort på hånden. Uddannelsen former fremtidens tekniske ledere ved at kombinere høj teknisk forståelse med praktiske færdigheder. Hos MARTEC er der desuden fokus på et tæt samarbejde med erhvervslivet og hele Det Blå Danmark. Mange af de studerende finder således job allerede inden uddannelsens afslutning.

Uddannelsen har studiestart to gange om året. 27. januar er der studiestart i Frederikshavn og Thisted for de nye maskinmesterstuderende, som allerede har en håndværksmæssig baggrund og derfor kan springe de første tre semestre med indledende værkstedsundervisning over.

Har man et svendebrev eller nogle års relevant erhvervserfaring samt fire gymnasiale fag; dansk,engelsk, matematik, fysik eller kemi (2 fag på B niveau og 2 på C) kan man nu søge ind på professionsbachelor som Maskinmester i Thisted og Frederikshavn med ansøgningsfrist tirsdag 20. 
januar. I Frederikshavn er der også studiestart for dem, der søger uddannelsen med en studentereksamen.

- Den faglighed, som maskinmestrene kommer ud med, er enormt efterspurgt på arbejdsmarkedet. Vi oplever, at langt de fleste af vores studerende kommer direkte i arbejde efter endt uddannelse - ofte i meget vellønnede jobs, fortæller MARTECs direktør, Pia Ankerstjerne.

Maskinmestre finder job både på land og til søs. Danmark er en af verdens største maritime nationer, som spiller en vigtig rolle for Danmarks velstand. Derfor er der også en uafbrudt og stigende efterspørgsel efter alle de maritime dimittender, blandt andet maskinmestre, skibsingeniører og navigatører.

Det Blå Danmark har i flere år været i vækst. Produktionen er øget markant over de seneste år, og det samme gælder værdiskabelsen. Fra 2020 til 2022 steg produktionsværdien fra 400 til 858 milliarder kroner, og man ansatte 3.000 flere hvert år. I 2022 stod den maritime sektor for 14 procent af Danmarks samlede værditilvækst. Det betyder, at en ansat i Det Blå Danmark skaber dobbelt så meget værditilvækst som en gennemsnitlig dansker.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...