Nordea Fonden donerer midler til etablering af stisystem i Bøgelunden
Kvissel Borgerforening er i gang med et større projekt i udkanten af byen. Området Bøgelunden, som ligger ved Fritidshuset, står overfor en omlægning fra urørt skov til skov med adgang for alle via et stisystem gennem området. Stisystemet er egentlig en genetablering af stier, som blev anlagt i 1950’erne, men siden er groet til, og skoven har i årtier lagt ufremkommeligt hen.
Nu har frivillige i byen i samarbejde med Kvissel Borgerforening udarbejdet et projekt, der vil gøre området tilgængeligt for alle via en belægning på stierne, som alle kan færdes ad, uanset om man spadserer, cykler, kører i rullestol eller triller med barnevognen.
Desuden skabes små oaser med borde-bænkesæt, hvor man kan nyde sin madpakke eller en kop kaffe under bøgetræernes kølige løvtag.
Området skal derudover været et område for biodiversitet. Tanken er, hvad der klippes af, skoves og luges, bliver i området, så der kan opstå små biotoper til glæde for insekter og mindre dyr.
- En stor del af projektet handler jo om finansiering, og her har Jørgen Holm Andersen, en lokal ildsjæl med en kæmpe drivkraft, i samarbejde med borgerforeningen udarbejdet skriftligt materiale til ansøgninger til forskellige fonde. Vi kan slet ikke få armene ned, og smilene er store, fordi vi i dag har modtaget tilsagn om de midler, vi har søgt Nordea Fonden om, udtaler formand Lajla Villumsen, Kvissel Borgerforening.
Dette projekt er med til at skabe nye aktiver i Kvissel.
- Vi vil gerne øge bosætningen, og her vil området ved Fritidshuset forhåbentlig med vores idéer udvikle sig til et attraktivt område. Vi vil gerne skabe en sammenhængskraft for hele området med Fritidshuset, petanquebanen, tennisbanerne, basketballbanen, fodboldbanen og Bøgelunden. Et område, som borgerne i byen og omegnen vil få glæde af og har lyst til at besøge og bruge. Samtidig vil vi gerne øge områdets brugbarhed, og første skridt er at få lavet adgang til skoven. Næste step i projektet bliver at genetablere den scene, der i tidernes morgen blev brugt til taler, syng sammen arrangementer med videre. Her tænker vi med moderne briller, at der vil blive skabt mulighed for formidling af områdets diversitet, måske have små intimkoncerter, kun fantasien sætter grænser, siger Lajla Villumsen.