SOS Nord: Sjetteplads ved NM og 11 medaljer i FunSkate-konkurrence

• 1 af 2
  • 2 af 2
Af: Michael Frederiksen

I weekenden havde Skøjte og Sportsforening Nord meget travlt, da klubbens løbere var fordelt til to konkurrencer: FunSkate og nordiske mesterskaber.

Sidstnævnte foregik i Sverige. Her stiller løbere fra alle nordiske lande op og konkurrerer mod hinanden. Wendell Hansson-Östergaard, SOS Nord, var med.

Han har haft et meget travlt år fyldt med konkurrencer. Wendell Hansson-Östergaard repræsenterede som den eneste dreng Danmark. Det er fem år siden, at Danmark stillede op med en dreng i juniorrækken ved de nordiske mesterskaber.

Den unge sæbybit har udviklet sig gevaldigt under denne sæson, og det lægger både dommere og løbere mærke til.

- Han har fået et fantastisk skøjteløb, som gør, at man bliver helt rørt. Han er en meget stabil løber, men denne gang ville Wendell udfordre sig selv med nye springelementer i programmet, hvilket gjorde, at det ikke gik som planlagt, skriver SOS Nord i en pressemeddelelse.

Wendell Hansson-Östergaard sluttede på sjettepladsen.

27 løbere fra SOS Nord var til sæsonens anden funskate-konkurrence. Det lykkedes at vinde hele 11 medaljer. Klubben havde fire debutanter, Sarah Christiansen, Emilie Albertsen, Freja Nielsen og Selma Bisgaard, som deltog i FunBubbles 3. Det lykkedes endda Emilie at vinde en bronzemedalje.

Zenia Jespersen, Isabella Christensen, Anna Kragh og Bianca Andersen er netop rykket op i en sværere element-række, som hedder FunFlakes, dog i forskellige aldersgrupper. Alle gjorde det super godt og på trods den svære række blev det til tre medaljer. Isabella og Bianca vandt bronze, hvor Anna tog guldmedaljen om halsen. Olivia var klubbens eneste deltager i FunBubbles 1.

I program-rækkerne stillede SOS Nord op med højeste antal løbere fra samme klub i rækken Cubs 1. Her lykkedes det Haylie Larsen at vinde sølv, mens Sofia Eilers snuppede bronze. I rækken løb Caroline Klinge også et fint program, ligeledes gjorde klubbens yngste konkurrencedeltagere Naja Hørby på seks år og Sascha Tamborg på syv år.

I Cubs 2 kunne Joanna Mikkelsen stolt stille sig på sejrsskamlens næsthøjeste plads, og derved afslutte sit funskate-kapitel, da hun fremover vil være k-løber. En anden løber, der også har bestået sit Basic 1-mærke og derved kan kalde sig k-løber fremadrettet, er Agnes Lindgren, der vandt guld i Springs 2.

Nanna Hansen, Marie Pallesen, Asta Vadsager, Sebastian Eilers og Sonja Surblyte, som alle kun har prøvet at deltage med eget program én gang før, løb nogle flotte programmer. Desværre blev det ikke til medaljer i deres rækker – Springs 1, Novice 1 og Junior 1.

Simone Jensen og Sofie Andersen deltog i samme række Novice 1, hvor det var Sofies første gang med program. Simone stillede også op i elementdelen FunGlaces.

Liva Thomsen og Camilla Haagensen havde en travl dag, hvor de deltog i både elementer og program. Liva er netop flyttet til denne række, som sammen med Camilla derfor deltager i den højeste og sværeste række, som man kan deltage i til Funskate-konkurrencer. Begge gjorde det flot, men i en stor og svær gruppe, blev det desværre ikke til medaljer.

I Junior 2 og FunChrystals kunne Donna Sørensen stille sig øverst på sejrsskamlen og havde dermed både en guldmedalje med hjem for sit program-løb og elementer. Julie Haagensen sluttede af med en super flot guldmedalje i Adult 1 for sit super flotte program.

Klubben fik en samlet fjerdeplads ud af de ni deltagende klubber.

24. marts holder klubben 10-års jubilæum. Hvis du ønsker om at kunne stille op til konkurrencer og have skøjtning og sammenhold i fokus, så kan du komme og skøjte hos SOS Nord torsdage kl. 17 og søndage kl. 15.